Hozzávalók:
• 4db fürj
• 25 dkg szeletelt bacon
• 1 kg burgonya
• 5 dl tejföl
• 5 dkg vaj
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 csokor metélőhagyma
• őrölt feketebors
• só
Elkészítés:
A fürjeket, sózzuk, borsozzuk, a baconbe göngyöljük. Keresünk egy jóképű tepsit, a vajat belemorzsoljuk, belekarikázzuk a tisztított burgonyát, gyengédem meghintjük a sóval, és ráfektetjük a bebugyolált fürjeket. Meghintjük egy kis borssal, és 180 fokon bő 1/2 óra alatt készre sütjük. Amíg sül, elkészítjük a mártogatóst. A tejfölt kedvenc keverőtálunkba öntjük, sózzuk, borsozzuk, a finomra vágott snidlinggel és a zúzott fokhagymával fűszerezzük. Tálaláskor a húst a velesült burgonyával együtt tányérra halmozzuk, a mártogatóst mártásos csészében kínáljuk mellé.
Jó étvágyat!
Buzsik Attila őstermelő
Telephely: 4465 Rakamaz, Akácfa u. 12.
Nyitvatartási idő: nincs, átvétel előre egyeztetett időpontban
Telefonszám: 06 30 262 7155
Őstermelői igazolvány száma: 1929296
TIR szám: 8656751
Adószám: 58891863-1-51
|
Buzsikné Lukács Györgyi egyéni vállalkozó
Telephely: 4465 Rakamaz, Akácfa u. 12.
Nyitvatartási idő: nincs, átvétel előre egyeztetett időpontban
Telefonszám: 06 70 414 81 67
Nyilvántartási szám: 39298482
Adószám: 66801977-1-35
Bank: OTP bank
Számlaszám: 11773384-00194239-00000000
|