Beékelt fürjtojás

beekelt furjtojasHozzávalók:
• 60 dkg darált csirkehús
• 24 db fürjtojás
• 10 dkg zsemlemorzsa
• 2 kiskanál friss, reszelt gyömbér
• 2 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
• 2 kiskanál dijoni mustár
• 6 dkg finomliszt
• 2 db kissé felvert tojás

A sütéshez:
• igény szerint olaj

Elkészítés:
A tojásokat egy edénybe tesszük, vizet öntünk rá, közepes lángon egyfolytában kevergetjük, amíg a víz felforr (így középre kerül a sárgája). 5 percig főzzük, leszűrjük, hideg vízbe tesszük, hagyjuk kihűlni. Egy kis tálban összekeverjük a darált csirkehúst, a gyömbért, a snidlinget és a mustárt. Meghámozzuk a tojást, beleforgatjuk a lisztbe.A csirkés keveréket 24 egyforma részre osztjuk. Nedves kézzel egy-egy tojást körbeborítunk vele, majd a felvert tojásba és a zsemlemorzsába forgatjuk.Egy vastag falú edényt harmadáig megtöltünk olajjal, és felhevítjük. Az olaj akkor elég meleg, ha egy kenyérkocka 15 másodperc alatt aranyszínűre pirul benne. Aranybarnára sütjük a húsos tojást, majd papírtörlőn lecsepegtetjük. Forrón tálaljuk, egészben, vagy félbevágva. 4 órával elkészíthetjük - letakarva a hűtőben tartjuk -, és csak a sütést hagyjuk az utolsó pillanatra

Jó étvágyat!

Receptek

t recept

Hivatalos adataink

Buzsik Attila őstermelő
Telephely: 4465 Rakamaz, Akácfa u. 12.
Nyitvatartási idő: nincs, átvétel előre egyeztetett időpontban
Telefonszám: 06 30 262 7155
Őstermelői igazolvány száma: 1929296
TIR szám: 8656751
Adószám: 58891863-1-51
 
Buzsikné Lukács Györgyi egyéni vállalkozó
Telephely: 4465 Rakamaz, Akácfa u. 12.
Nyitvatartási idő: nincs, átvétel előre egyeztetett időpontban
Telefonszám: 06 70 414 81 67
Nyilvántartási szám: 39298482
Adószám: 66801977-1-35
Bank: OTP bank 
Számlaszám: 11773384-00194239-00000000

 

Weboldalunk sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k (sütik) alkalmazásába. Amennyiben nem egyezik bele, kérem zárja be az oldalt. Bővebben