Fürjtojással töltött sampion

furjtojassal toltott sampionHozzávalók:
• ½ kg sampion gomba
• 20 db fürjtojás
• 10 dkg juhtúró
• 1 ek. tejföl
• 2 cs. kapor
• olaj a sütéshez

Elkészítése:
Egy fél kg sampion gombát megszabadítok a gomba szárától,de a fejet nem pucolom meg,hanem alaposan megmosom.(sokkal jobb bele tölteléket tenni,másrészt pedig roppanósabb,amikor megsül.). A fürj tojásokat sós vízben,forrástól számítva 8-10 percig főzöm,majd leöntöm róla a vizet és hideg vizet engedek rá. Majd megpucolom. 10 dkg juhtúrót és egy kanál tejfölt összekeverek, majd megszórom 2 csipetnyi kaporral és villával jól összekeverem. Ezután a megmosott gombafejek egy részébe fürj tojást teszek,a többibe pedig a juhtúrós tölteléket. Majd, mint a kirántott húst bepanírozom és forró olajban kisütöm. Házilag készült sült krumplival,vagy bármilyen más körettel tálalhatom.

Jó étvágyat!

Receptek

t recept

Hivatalos adataink

Buzsik Attila őstermelő
Telephely: 4465 Rakamaz, Akácfa u. 12.
Nyitvatartási idő: nincs, átvétel előre egyeztetett időpontban
Telefonszám: 06 30 262 7155
Őstermelői igazolvány száma: 1929296
TIR szám: 8656751
Adószám: 58891863-1-51
 
Buzsikné Lukács Györgyi egyéni vállalkozó
Telephely: 4465 Rakamaz, Akácfa u. 12.
Nyitvatartási idő: nincs, átvétel előre egyeztetett időpontban
Telefonszám: 06 70 414 81 67
Nyilvántartási szám: 39298482
Adószám: 66801977-1-35
Bank: OTP bank 
Számlaszám: 11773384-00194239-00000000

 

Weboldalunk sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k (sütik) alkalmazásába. Amennyiben nem egyezik bele, kérem zárja be az oldalt. Bővebben