Pulykatokány fürjtojással

pulykatokany furjtojassalHozzávalók 4 fő:
• 10 db fürjtojás
• 1 szál póréhagyma
• 60 dkg pulykamellfilé
• 1 csokor petrezselyem
• 10 dkg gomba
• 20 dkg szőlő
• 2 evőkanál olaj
• 2 dl száraz fehérbor
• 2 dl tejszín

Elkészítés:
A fürjtojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, kettévágjuk. A póréhagymát megmossuk, megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A húst megmossuk, csíkokra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A szőlőt leszemezzük, megmossuk. Felforrósítjuk az olajat, a póréhagymát megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a húst, és tovább pirítjuk. Sóval, borssal, a petrezselyemmel és a fehérborral ízesítjük, és 15 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, a szőlőt, a fürjtojásokat, és megdinszteljük. Felöntjük a tejszínnel, és lassú tűzön 5-10 perc alatt kiforraljuk. Mazsolás rizst kínálunk hozzá.

Jó étvágyat!

Receptek

t recept

Hivatalos adataink

Buzsik Attila őstermelő
Telephely: 4465 Rakamaz, Akácfa u. 12.
Nyitvatartási idő: nincs, átvétel előre egyeztetett időpontban
Telefonszám: 06 30 262 7155
Őstermelői igazolvány száma: 1929296
TIR szám: 8656751
Adószám: 58891863-1-51
 
Buzsikné Lukács Györgyi egyéni vállalkozó
Telephely: 4465 Rakamaz, Akácfa u. 12.
Nyitvatartási idő: nincs, átvétel előre egyeztetett időpontban
Telefonszám: 06 70 414 81 67
Nyilvántartási szám: 39298482
Adószám: 66801977-1-35
Bank: OTP bank 
Számlaszám: 11773384-00194239-00000000

 

Weboldalunk sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k (sütik) alkalmazásába. Amennyiben nem egyezik bele, kérem zárja be az oldalt. Bővebben